top of page
באנר עצמאות מעודכן.jpg

חג עצמאות
שמח!

סטריפ יום העצמאות.png

פעילות לצפייה בטקס המשואות

משואות

בינגו תרגילי סדר

אחד המרכיבים החשובים והמהנים בצפייה בטקס הדלקת המשואות הוא תרגילי הסדר שמבצעים דגלנים/ות חילות צה"ל, מערכי המשטרה והכבאות. בכל שנה יוצרים הדגלנים/ות צורות - חלקן חוזרות על עצמן כל שנה, וחלקן משתנות לפי נושא הטקס.

 

שאלו לפני הטקס - אילו צורות ייצרו הדגלנים/ות השנה? 

בואו נשחק!

הנחיות

  1. הדפיסו דפי בינגו ריקים לכל בני המשפחה הצופים בטקס.

  2. מלאו, כל אחד לעצמו, את משבצות הבינגו בצורות שלדעתכם/ן יופיעו בטקס (ניתן להיעזר בבנק הצורות הנפוצות המצורף או להמציא צורות משלכם).

  3. בעת הצפייה סמנו על הדף כל צורה שכתבתם/ן והופיעה בטקס. הראשון שמסמן שורה, טור או אלכסון מנצח!

האם מישהו יצליח לנחש ולסמן את כל 9 המשבצות?

חידון טקס הדלקת המשואות

רגע לאחר סיום אירועי יום הזיכרון ובפתיחת חגיגות יום העצמאות משפחות רבות נוהגות להתכנס ולצפות בטקס הדלקת המשואות. בכל שנה נבחר נושא לטקס, ומדליקי המשואות הם נשים וגברים שקדמו ותרמו מכוחם, יכולותיהם וידיעותיהם לתחום.

מה אתם/ן יודעים/ות על טקס הדלקת המשואות?

חידון טקס הדלקת המשואות.jpg
בינגו תרגילי סדר.jpg
עצמאות - חפש את המטמון
סטריפ יום העצמאות.png

מסע חידות ישראלי - חפש את המטמון

הערכות למסע

  • הכינו מטמון והחביאו בתחנה האחרונה.

  • הדפיסו את ערכת הכרטיסיות המצורפות (על דפי A4).

  • רשמו במקום המיועד בתחתית כל כרטיסיה את מקום מחבוא הכרטיסיה הבאה כך שהכרטיסיות יובילו אחת לשניה לפי סדר האתרים.

  • החביאו את הכרטיסיות בבית או בכיתה.

  • ציידו את הילדים בכלי כתיבה, טלפון נייד ודף מפה אילמת.​

מסע חידות שראשיתו בשנות ה-20 בחצר כנרת, וסופו ביום העצמאות ה-74 למדינת ישראל. הדפיסו את הכרטיסיות, החביאו ברחבי הבית, וצאו לדרך!

ערכת המשחק כוללת

  1. שבע כרטיסיות אתרים

  2. מפה אילמת לטובת מעקב אחר המסע

  3. שירון ליום העצמאות

דגלים בלי רקע.png
מתכונים ליום העצמאת
סטריפ יום העצמאות.png

מה לשים לך בפיתה?
פיתות, עראיס וטחינה סגולה בהכנה ביתית

איך נוצר הכיס בפיתה?

פיתה היא מאכל מקובל ואהוב באזור הים התיכון. רוב השנים הפיתה היתה מאפה רחב ושטוח, ללא כיס - מה שאנו מכנים פיתה דרוזית או לאפה. הפיתה, בגרסה המוכרת לנו, הופיעה לראשונה בשנות ה-50 עם התפתחות תעשיית האפייה הישראלית. 

כדי ליצור את הכיס המוכר אופים כדור בצק בחום גבוה מאוד (400-500 מעלות) למשך דקה. בשל החימום המהיר בטמפרטורה גבוהה, המעטפת החיצונית של הכדור נאפית במהירות ומתקשה, בעוד הנוזלים בכדור מתחממים והופכים לאדי קיטור הכלואים במעטפת הקשה. אדי הקיטור גורמים להתנפחות והתנתקות הדפנות לכדי יצירת הפיתה האהובה. 

היום נכין פיתה ביתית! פיתה עם כיס, לא לאפה! 

המתכונים באדיבות השפית אילאיל שמש ובני משפחתה. למתכונים נוספים וסדנאות בישול משפחתיות כנסו לדף הפייסבוק של אילאיל.

דגלים בלי רקע.png
bottom of page